Sacha Schouten

Sacha Schouten

Gewichtsconsulente & eigenaar Fruit in de Klas

Foto Sacha Schouten - Fruit in de Klas

Introductie

Mijn naam is Sacha Schouten. Ik ben moeder van 2 dochters van 7 en 9. Ik ben gewichtsconsulente en eigenaar van ‘Fruit in de Klas’. Daarnaast werk ik als Centrale Coördinator bij Lunchtijd, een stichting die de tussenschoolse opvang (TSO) organiseert.

Fruit in de klas

Toen mijn oudste dochter naar school ging, merkte ik dat die school geen beleid had op het gebied van voeding. Als moeder en als gewichtsconsulente wilde ik hier iets mee. Zo is ‘Fruit in de klas’ ontstaan. Ondertussen is de school van mijn dochters een ‘Gezonde School’ en gecertificeerd door de GGD.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere scholen geadviseerd en geholpen bij het ontwikkelen van een gezonder voedingsbeleid. Daarnaast organiseer ik 2x keer per jaar een 'gezonde lunch'- actie tijdens de TSO op 11 scholen en werk ik nauw samen met het CJG Leiderdorp. Gezamenlijk organiseren we onder meer de ‘Week van het Water’.

Slagroomtaart

Ik hou van eten en heb een zwak voor slagroomtaart. Dat lijkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het is juist een fijne combinatie. Gezond eten gaat namelijk niet over hoeveel gram groenten of fruit je eet op een dag. Het gaat om de variatie en dosering. Als moeder van 2 jonge dochters met zelf ook een druk leven weet ik uit ervaring hoe lastig het kan zijn om gezond te eten. Daar ga ik dus over schrijven. Geen ingewikkelde dingen, maar een praktische aanpak met leuke ideeën en handige tips.

Vragen

Heb je vragen waar je antwoord op wilt? Laat het me weten. Ik neem ze graag mee in mijn volgende column.

Groeten,

Sacha Schouten

Fruit in de klas | www.fruitindeklas.nl | info@fruitindeklas.nl

ANS & Co | info@ansenco.nl | 06 284 282 67 | www.facebook.com/ansenco