moestuintjes

Blog - Help, de moestuintjes zijn er weer! (door Geralda Kadiks)

De vraag van de caissière was onvermijdelijk.

‘Wilt u uw moestuintje, mevrouw?’ En ik heb toch weer 'ja' gezegd. Met gemengde gevoelens. Want ik heb een haat-liefdeverhouding met de moestuintjes van de Albert Heijn.

In de kiem gesmoord

Natuurlijk is het superleuk om zelf groentes te kweken. En om je kind te laten zien hoe die groeien. In het eerste jaar stonden we vol verwondering te kijken naar het kiemplantje waar broccoli uit moest komen. Als het groene sprietje de volgende ronde had gehaald. Dat is helaas niet gebeurd.

In het tweede jaar was het vooral leuk dat mijn zoon kon lezen wat er op de verpakking stond. Daar is het bij gebleven. De moestuintjes hebben we weken later aan de scouting gedoneerd. En niet omdat we ze ‘dubbel’ hadden. Het idee is leuk. Maar op de een of andere manier blijft het daarbij.

Schuldgevoel met een schijfje potgrond

Voor mij zijn moestuintjes vooral schuldgevoel met een schijfje potgrond. Het lijkt allemaal zo makkelijk. Maar tuinieren is niet mijn ding. Zelfs niet in de vensterbank. Op het schoolplein ontdekte ik dat er meer moeders zijn die liever zegels sparen. Maar ik kreeg ook tips. Meteen beginnen. Dan zie je resultaat en dat motiveert. Geen slecht idee. Dat voorkomt misschien dat je eerst een berg opspaart en daar vervolgens tegenop gaat zien. Zal ik dan toch nog een keer?

3x keer is scheepsrecht?

We zullen zien. Mijn zoon heb ik beloofd dat we een nieuwe poging gaan wagen. We laten ons toch niet gek maken door een stel kartonnen doosjes? Inmiddels staan er 3 exemplaren met inhoud te wachten op liefdevolle verzorging. Door iemand die vetplanten en sanseveria’s al een uitdaging vindt. Hoe verzin je het. Maar we gaan ervoor.

Ten slotte nog een tip voor Albert Heijn. Wat dachten jullie van een actie waarbij je zegels kunt sparen voor gratis broccoli? Ook lekker groen. Ik ben voor.

 

 

 

ANS & Co | info@ansenco.nl | 06 284 282 67 | www.facebook.com/ansenco