Koningssoep

Blog - Koningssoep (door Sacha Schouten)

Nog even en Nederland kleurt weer oranje. Koningsdag komt eraan!

Ik moet nog altijd wennen aan ‘Koningsdag’. Ik noem het vaak nog Koninginnedag en dan wordt ik steevast gecorrigeerd door minstens één van mijn dochters.

Op een kleedje

Dit jaar willen mijn dochters op een kleedje zitten om spullen te verkopen. Al weken geleden zijn ze begonnen om spullen te verzamelen en prijsjes te plakken. Tassen vol staan te wachten tot die ene dag waarop ze hopen hun spaarpot te kunnen vullen.

Plekje in de zon

Manlief heeft het op zich genomen om een plekje te bemachtigen en die te bewaken tot wij er zijn. Van vriendinnen kreeg ik tips. Neem een stoel mee. Zorg voor een plekje in de zon. Begin op tijd met de uitverkoop en… neem iets warms te drinken mee!

Koningssoep

Dat warme drinken zette me aan het denken. Koffie of thee lijkt het meest logische maar het mocht wel wat spannender vond ik.

Mijn favoriete wortel-sinaasappelsoep recept doop ik daarom om tot Koningssoep. Een oranje soep. Vol gezondheid en lekker zoet!

Het recept voor Koningssoep

Nodig:

4 eetlepels boter

2 grote uien, in kleine stukjes

1 kg (winter)wortels in stukjes

250 ml vers sinaasappelsap

1 volle eetlepel bloem

1 liter (kippen)bouillon

Zout en peper

Aan de slag

1. Fruit de uien in de boter tot ze glazig zijn

2. Doe de stukjes wortel erbij en fruit 5 minuten mee

3. Bestrooi met de bloem

4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng aan de kook

5. Laat zachtjes pruttelen tot de wortels zacht zijn

6. Pureer de soep met een staafmixer

7. Breng op smaak met zout en peper

 

Eet smakelijk!

P.S. Deze soep kun je prima meenemen. In een thermosfles blijft het lekker warm!

 

Meer lezen over Sacha Schouten? Ze stelt zich graag aan je voor >>

ANS & Co | info@ansenco.nl | 06 284 282 67 | www.facebook.com/ansenco